Kalendorius

Beigelių kepimo edukacija (istorinė virtuvė)

Beigeliais buvo vadinamos žydiškos baronkos, kurios daromos iš plikytos mielinės tešlos bei paskaninamos sezamu, aguonomis ar juodgrūde. Tokius beigelius kadaise kepė ir Molėtų krašto miesteliuose. Ilgą laiką tradicija buvo pamiršta, bet dabar iš naujo gaivinama.

Edukacijos dalyviai ne tik išmoks beigelius pasidaryti patys, bet sužinos jų istoriją, posakius apie beigelius, receptus.  Taip pat  paaiškės, kuo beigeliai skiriasi nuo paprastų baronkų, bus atskleistos kai kurios jų gaminimo paslaptys.

Dalyvių skaičius: 10 - 25 žmonių.
Būtina užsisakyti iš anksto: tel. +370 602 55854, el. p. mindunuamatai@moletumuziejus.lt
Edukacijos kaina asmeniui - 13 eur.
Trukmė: 1,5 - 2 val.