Kalendorius

Meduolių kepimas ir degustacija (istorinė virtuvė)

Šioje edukacijoje jos dalyviai ne tik sužinos, kaip pasigaminti XVII – XVIII amžiaus meduolių tešlą, bet išmoks juos išsikepti naudojant medines, istorines tradicijas turinčias, formeles. Naudojant šias specialias formas meduoliai ne išpjaunami, bet įspaudžiami.

Edukacijos dalyviai sužinos apie meduolių atsiradimą svetur ir Lietuvoje - kaip jie buvo vadinami, kodėl jų į karo žygius pasiimdavo riteriai, kaip vėliau jie tapo mugių ir švenčių skanėstu. Ar senoviniai meduoliai buvo maistas, vaistas ar prieskonis?

Edukacijos metu dalyviai sužinos apie reikalingus prieskonius ir skirtingus meduolių gamybos būdus bei receptus. Gamins meduolius pagal du skirtingus receptus ir juos ragaus.


Dalyvių skaičius: 10 - 25 žmonių.
Būtina užsisakyti iš anksto: tel. +370 602 55854, el. p. mindunuamatai@moletumuziejus.lt
Edukacijos kaina asmeniui - 13 eur.
Trukmė: 1,5 - 2 val.