Kalendorius

Mielinių paukštelių kepimas ir voveraičių sriubos degustacija (Molėtų krašto virtuvė)

Tai tradiciniai Molėtų krašto patiekalai, užrašyti iš senųjų mūsų krašto gaspadinių.
Mieliniai paukšteliai - tai bandelės, kurios Molėtų krašte buvo kepamos švenčių proga, ypač Velykoms. Jų tešla pati geriausia ir skaniausia, minkšta ir švelni, todėl šis skanėstas ypač džiugino vaikus. Vieni darė šias bandeles balandžiukų, kiti antyčių, o treti – tiesiog paukštelio pavidalo. Jie labai dailiai atrodo, yra nesunkiai pagaminami, tačiau reikalauja kantrybės.
Voveraičių sriuba edukacijoje verdama iš džiovintų grybų, daržovių ir paskaninama žalumynais bei grietinėle. Valgoma su mieliniais paukšteliais.

Dalyvių skaičius: 10 - 25 žmonių.
Būtina užsisakyti iš anksto: tel. +370 602 55854, el. p. mindunuamatai@moletumuziejus.lt
Edukacijos kaina asmeniui - 13 eur.
Trukmė: 1,5 - 2 val.

Galerija